Microdermabraziune

Daca dermabraziunea este o procedura mai agresiva de peeling. microdermabraziunea este una mai blanda. Chirurgii esteticieni utilizeaza cristale fine pentru a trata biand pielea, spre deosebire de dermabraziune care foloseste un instrument rotator pentru a exfolia pielea.

Microdermabraziunea poate fi aplicata pentru toate tipurile de ten. Aceasta produce modificări subtile,fara a produce modificări de culoare sau cicatrizare, imbunatatind sau eliminând problemele superficiale ale tenului ca liniile fine, pielea tăbăcită, petele maronii sau de acnee. Cu toate acestea, nu are efect in cazul afectarilor profunde ca cicatrici, vergeturi. cheloide sau cicatrici profunde post-acnee.

In cazul microdermabraziunii recuperarea se face mult mai rapid; pielea se regenereaza total in 24 de ore. Este o procedura recomandata celor care nu-si pot lua zile libere de la serviciu.

Alt beneficiu: microdermabraziunea nu este o procedura chirurgicala. Prin urmare, nu exista riscurile asociate intervenţiilor chirurgicale minore ca dermabraziunea, unde se folosesc anestezice si exista sangerare.

Procedura: tehnica combina abraziunea blanda (folosind microcristale) cu aspiraţia pentru indepartarea stratului de celule moarte. Este o procedura de exfoliere si reîntinerire.
Majoritatea pacienţilor efectueaza microdermabraziune o data pe saptamana timp de patru pana la 12 saptamani. Petele de varsta si liniile fine pot fi indepartate, determinând catifelarea si imbunatatind aspectul tenului.

Efecte adverse comune: inrosirea tegumentelor, uscaciunea pielii si senzaţia de tensiune ce dureaza timp de 24 ore.

Complicaţii: nu exista complicaţii. In cazuri rare, cateva cristale pot pătrunde in ochii neprotejati, determinând apariţia unei iritatii timp de 24 ore.

Recuperare: in 24 de ore dupa procedura, pielea s-a vindecat complet. Din acest moment se pot aplica produse de machiaj.

Rezultate: pielea va capata un aspect mai tanar si neted la atingere, avand o strălucire proaspata, sanatoasa. Pentru rezultate optime, sunt necesare tratamente suplimentare (o data pe saptamana timp de mai multe saptamani). Pentru menţinerea rezultatelor, sunt necesare şedinţe suplimentare.

Serviciile noastre